Reseguide Trillevallen

Här kommer en mindre reseguide för resa till och från Vålådalen i mars 2020.
Viktigt att ange när du anmäler dig till kursen hur du tänker resa så vi kan sammanställa ev samåkning etc.
Om man inte bor hyfsat nära eller kommer norrifrån så man väljer egen bil så är tåg den smidigaste förbindelsen till Undersåker. Det går ett Nattåg 17/3 2020 som redan nu är bokningsbart. Från Malmö-Undersåker 16:04-07:50 (byte i sthlm), Gbg 18:29-07:50 , eller från sthlm 21:12-07:50. Man kan åka kvällståg från Stockholm-Undersåker flera gånger under dagen och eftermiddagen den 17/3. I Undersåker hämtar hotellet upp med minibuss om vi meddelar vår ankomst i god tid. Vi kan även boka extra Taxibilar för de 15 minuter det tar att åka till hotellet vb.

Om du har tänkt flyga till Östersunds flygplats så är det SAS och Braathens som flyger dit. Rekommenderar egentligen ingen att göra detta främst av miljöskäl, men även då det kan bli problematiskt att ta sig från flygplats i Östersund till Trillevallen utan egen hyrbil. Från Östersunds flygplats är det ca 1h med bil till Trillevallen, och lämpligtvis får vi när anmält sig till kursen och vi sedan bokar resa försöka få till samåkning till Trillevallen med ex hyrbil.
Jag har tittat på flyg ifrån Göteborg, Malmö och Stockholm till Östersund och har sedan skrivit avgångstider från Stockholm (Arlanda), det finns även en del flyg från Bromma. Det går inget direkt ifrån Göteborg eller Malmö. Flyget avgår ifrån Arlanda tisdag 17 mars klockan 14:40, 17:55, 20.55 och 21:40, flygtid en timme. Ett morgonflyg 18/3 avgår klockan 8.15 från Arlanda, men då missar man första förmiddagen av mötet.

Hemresa 20 mars

Taxi/hyrbil tar de kursdeltagare som vill till Åre (mer skidåkning), alt till Undersåker (Tåg) eller Östersunds flygplats (Flyg) för hemresa på fredagen.

Utbildningsansvarig i SFEK, Olov Norlen (olov.norlen@surgsci.uu.se)