Distansutbildning

SFEK:s vidareutbildning för Kirurger med endokrinkirurgiskt intresse. Utbildningen roterar mellan tre-fyra olika platser för närvarande. Den långsiktiga planen är att ha två utbildningstillfällen per termin och platsen för utbildningen roterar mellan universitetssjukhusen. Man kan gå de tillfällen som passar och behöver således inte gå alla tillfällen. Målet är att uppnå teoretisk kompetens motsvarande den europeiska endokrinkirurgiska ackrediteringen.

Utbildningstillfällena startar vi på torsdag kväll vid 18-tiden med en föreläsning och sen middag, för att sen köra 8-15 på fredagen. Torsdagsmiddagen är egenfinansierad. Kursen är riktad till specialister med blivande eller pågående intresse inom Endokrinkirurgi. Även ST-läkare med starkt intresse av Endokrinkirurgi är välkomna men man bör ha gått KUB kursen i endokrinkirurgi före, då en grundläggande kunskapsnivå förutsätts. Under årens gång har det varit stor spridning nivå mellan de olika deltagarna, där alla mellan slutet av ST till de som jobbat med endokrinkirurgi i över 10år har deltagit, vilket ofta leder till roliga och intressanta diskussioner.
 
Kostnader är fn 1500kr per gång. Resa och boende betalas av kursdeltagaren.  

Vg se kalendarium för aktuella kurstillfällen. 

Alla intresserade är hjärtligt välkomna till samtliga tillfällen och ni anmäler er via Birgitta Haglund. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med vänlig hälsning, 
Olov Norlen, Utbildningsansvarig SFEK
Endokrinkirurgiska sektionen, Kirurgkliniken, Uppsala Akademiska Sjukhus

Bli medlem

ST-doktorer: GRATIS första året!
Övriga: 100 kr/år

Ansökningsblankett

 

 

För fullständig medlemsförteckning kontakta vetenskaplig sekreterare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.